Crew

NICOLAS DAENENS

Regisseur/Scenarist

Nicolas Daenens (Oostende, 1977) studeerde regentaat frans-geschiedenis-aardrijkskunde en daarna journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent. Tegelijk met zijn studies volgt hij ook Film aan de Academie van Sint-Niklaas, waar hij in 2005 afstudeert.

Na eerst anderhalf jaar als redacteur bij Eyeworks gewerkt te hebben, besluit hij om zijn carrière als regisseur/scenarist een kans te geven. Hij maakt eerst de Making Of van ‘Neveneffecten’ voor Woestijnvis en daarna de Making Of van ‘Ex-drummer’ van Koen Mortier. Sindsdien is hij beginnen schrijven aan zijn eigen scenario’s.

“A Day in al Life “ is zijn eerste gesubsidieerde kortfilm van het VAF en zijn officieel debuut als filmmaker.IEF STUYVAERT & AN LARSSEN

Producenten

An Larssen en Ief Stuyvaert vormen samen het productiehuis Conception. Al tien jaar lang zijn ze de perfecte productietandem. Hij is verantwoordelijk voor het creatief inhoudelijk gedeelte, zij zorgt ervoor dat het allemaal praktisch gerealiseerd kan worden. Ervaring deden ze op bij D&D, Canal+ en Woestijnvis.Samen maakten ze onder meer volgende audiovisuele producties voor televisie:LIEVEN VAN BAELEN

Director of photography

Lieven Van Baelen studeerde af aan het RITS in Brussel en begon meteen te werken als étalonneur voor het grootste Belgische post-productiebedrijf ACE. Al snel groeit hij uit tot één van de besten in zijn vakgebied. Zijn interesse gaat echter richting camera en licht. Ook dit ligt hem: hij wordt een veel gevraagde D.O.P. voor kortfilms, videoclips en reclamespots.

Ook als regisseur kent hij onmiddellijk succes. Zijn eerste reclamespotjes bij het productiehuis CZAR vallen internationaal in de prijzen, waaronder een Eurobest Award in Londres en een Grote Prijs van de Club van Directeurs Artistiques in België.

Lieven van Baelen is één van de meest gevraagde regisseurs van reclamespots in Europa en zelfs Amerika. Heel af en toe werkt hij nog als D.O.P. voor korte fictiefilms als ‘A Day in a Life’.