Cast

JOHAN HELDENBERGH

Johan Heldenbergh (°1967) studeerde in 1993 af aan de Studio Herman Teirlinck en is in de eerste plaats een theateracteur. Hij was te zien in een aantal spraakmakende producties, waaronder Ten Oorlog (Blauwe Maandag Compagnie), Mijn Blackie (HETPALEIS & Nieuwpoorttheater), Allemaal Indiaan (Victoria en Les Ballets C. de la B.) en Maria Eeuwigdurende Bijstand (DASTHEATER & Theater Zuidpool).
In voorjaar 2004 tot najaar 2005 imponeert hij pers en publiek met het indrukwekkende “Massis, the musical”, een zelfgeschreven monoloog waar hij in de huid van de Gentse krachtpatser John Massis (Wilfried Morbee) kruipt.
Een jaar later richt hij samen met Arne Sierens en Marijke Pinoy Compagnie Cecilia op. Sindsdien werkte hij mee aan Trouwfeesten en processen en Broeders van Liefde (spel) en Soeur Sourire (dramaturgie). In 2008 maakte hij er samen met Mieke Dobbels The Broken Cicle Breakdown featuring The Cover-Ups of Alabama.

Op het witte doek is Heldenbergh o.a. te zien in Antonia's Line van Marleen Gorris en, meer recent, in Any Way the Wind Blows van Tom Barman, Steve + Sky van Felix van Groeningen) en Aanrijding in Moscou van Cristophe Van Rompaey. In Ben X vertolkt hij de rol van godsdienstleraar. Hij speelt ook in De Helaasheid der Dingen van Felix Van Groeningen, die in 2009 in de zalen te zien zal zijn.

Selectieve filmografie

SAM LOUWYCK

Sam Louwyck (°1966) is in de eerste plaats danser en choreograaf. Hij werkte mee aan verschillende stukken, zowel in België als in het buitenland. Hij creëerde o.m. de choreografie van “Flippers”, “October 13th” en “Allein ist nur allein”. Vorig jaar heeft hij een eigen stuk voorgesteld: “1-2-3 Propositions”.

Sam Louwyck werkt ook regelmatig mee aan films. Zo werkte hij mee aan kortfilms van beginnende filmmakers zoals Felix van Groeningen, Christophe Van Rompaey, Lieven Van Baelen en Michael R. Roskam. Maar hij is vooral bekend van zijn memorabele vertolkingen als de Windman in “Any Way the Wind Blows” van Tom Barman en de dove gitarist Yvan Van Dorpe in “Ex Drummer” van Koen Mortier.

Selectieve filmografie

MUSTAPHA EMRAN

Mustapha Emran (°1980) is een Gentenaar van Marokkaanse afkomst. In het dagelijkse leven is Mustapha taxichauffeur. “A Day in a Life” is zijn debuut als acteur.PIETERJAN VERVONDEL

Pieterjan Vervondel (°1977) is een Gentse acteur, die van kindsbeen in het theaterwereldje is opgegroeid. Dat kan ook niet anders in een artistieke familie met Alain en Pascale Platel als oom en tante. Af en toe speelt hij mee in een kortfilm. Na ‘België-Turkije’ en ‘Gyri’ is ‘A Day in a Life’ zijn derde kortfilm waar hij in meespeelt.
Naast acteur is Pieterjan ook drummer bij de Gentse rockgroep Madensuyu. Samen met Stijn De Gezelle op gitaar, heeft hij met Madensuyu een reputatie opgebouwd als onvergetelijke livesensatie. In 2004 sleepte hij de derde plaats in de wacht op Humo’s Rock Rally.

Selectieve filmografie

ANTON COGEN

Anton Cogen (°1946) studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium te Gent, afdeling toneelspeelkunst, met grootste onderscheiding. Hij speelt en regisseert al meer dan dertig jaar in de meest uiteenlopende theatergezelschappen, maar is ook gekend van zijn radio-en televisiewerk: “Merlina”, “Beschuldigde sta op”, “Postbus X”, “Interflix”, “, “De Collega's”, “De Bossen van Vlaanderen”, “Het koekoeksnest”, “Caligula” en “De Paradijsvogels” zijn slechts enkele van de producties waarin hij te horen of te zien was.


DOMINIQUE COLLET

Dominique Collet (°1975) studeerde met onderscheiding af aan het Conservatorium in Gent. In theater speelde Dominique mee in o.a. “Een Feeks temmen”, “Vermist”, “Wormgat” en “Hendrik V”. Op televisie kennen we haar vooral van in “Rupel”, “Kinderen van Dewindt” en “Flikken”.

STEFAN ZAJC

Stefan Zajc (°1975) is een Gentse acteur/regisseur met Sloveense roots. Voor Victoria Deluxe maakte hij samen met Mout Uyttersprot vorig jaar de productie “Stadskleur 6”, een multicultureel project die hij zelf schreef en regisseerde.